היינות




 
 

יין בסגנון פורט 2010

הרכב:   % 70 קברנה סוביניון  30% שיראז.  בזמן התסיסה חוזק היין בכוהל לשימור המתיקות הטבעית שבעינב. יין מחוזק הוא משקה מורכב מחד ונגיש מאד בטעם המתאים לאלה האוהבים ללגום יין לאיטם ולהנאתם.

 

הכרמים:  בציר ידני מאוחר של הענבים ברמת סוכר גבוהה (בריקס)  בכרם  חלוצה וכרם ניצנה שברמת נגב על קרקע לס וחול בגובה 300 מטר מעלי פני הים.

 

תהליך ההכנה: לאחר הבציר המאוחר של הענבים  ברמת סוכר גבוהה  מתחיל תהליך היצור ביקב במעיכה והתססת הענבים. בשליש האחרון של התסיסה  מוסיפים אלכוהול ובך עוצרים את התסיסה ומשמרים חלק מהסוכר הטבעי בעינב. בהמשך עובר היין ליישון בחביות עץ אלון בתנאי סביבה טבעיים, ללא קירור. חלק מתהליך ייצור היין מלווה בהתחמצנות היין וכך, נוצרים הטעמים המאפיינים יין זה. לסיום, ביקבוק ופיקוק היין בבקבוקים ואחסון ביקב ל- 12 חודשים נוספים עד שהוא מוכן לשתייה..

 

מאפיינים:  יין אדום מחוזק  מתוק.  18% אלכוהול . גוף מלא סמיך ועשיר בעל ריכוז טעמים יוצא דופן, נוכחות מרשימה וסיומת ארוכה . היין מאופיין בטעמי פרי שחור בשל, טבק, שוקולד ותבלינים. בזכות האלכוהול הרב שהוא מכיל היין משתמר היטב, אפילו חודשיים אחרי פתיחת הבקבוק.  היין יושן 30 חודשים ,ללא קירור בחביות משומשות של עץ אלון צרפתי ואמריקאי.

 

המלצת הגשה: בשל מתיקותו  מתאים  כאפריטיף לפני האוכל וגם כסיום  נהדר של ארוחה, למאכלים מתוקים עשירים בשוקולד.היין מלווה מצוין גבינות עבשות וכבדות כמו: גונזילה בשלה וגבינת קממבר. מומלץ לשתות את היין מצונן היטב ואף בליווי קוביית קרח או שתיים.

תאריך מילוי: 1.15