היינות




 
 
 
   
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
יינות יקב "רמת נגב"
יקב רמת נגב משלב בין עולמות שונים. ניתן להגדירו כשילוב של עולם חדש עם עולם ישן. שיטת הגידול והפקת היין - עולם חדש כיון שישנה התערבות בתהליך הגדילה של הגפן התאמנו את סביבת הגידול אל הגפן, ע"י השקיה מלאכותית, העשרת הקרקע במינרלים, דשנים ואלמנטים הנחוצים לגפן, ע"י גיזום קפדני ושימוש בציוד מתקדם.
אולם היין המופק מהכרם וסגנונו הנו עולם ישן... בציר מוקדם יותר על מנת לשמור על רמות סוכר ואלכוהול מתונות, ושימור החומצה הטבעית בענב. כך מתקבל יין אלגנטי ונגיש יותר, בעל טאנינים רכים וגוף קל יותר. שימור טעמי הפרי הטבעי ע"י שימוש מבוקר ומאופק בחביות ביחס לעוצמת הפרי.

תהליך ההכנה בכל היינות האדומים זהה:  לאחר הבציר מובלים הענבים אל היקב לתחילת תהליך יצור היין התסיסה מתבצעת במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה על מנת לשמר את הניחוחות ואת טעמי הפרי. עם תום התסיסה היין עובר השרייה קרה על קליפות הענבים למשך כשבועיים על מנת למצות את מירב הארומה והטעמים מהקליפה. לאחר מכן היין עובר שפייה ראשונית ויישון של 8 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי. בהמשך, היין עובר סינון גס על מנת לשמר את מירב הארומה והטעמים. סיום התהליך הוא בביקבוק ופיקוק בקבוק היין ואחסונו ביקב לתקופה של כשלושה חודשים לפני צאתו לשיווק

 

סדרת קדש ברנע:

קברנה סוביניון  קדש ברנע 2016

הרכב: מכיל 100% ענבי קברנה סוביניון מכרם ניצנה ומכרם עבדת.

הכרמים: הענבים שנבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות  מגיעים משתי חלקות שונות. חלקה בכרם ניצנה שניטעה בשנת 1997 באזור רמת נגב, בבעלות היקב. הכרם גדל על קרקע לס חול וגיר בגובה 300 מטר  ומחלקה נוספת בכרם עבדת שניטעה בשנת 2001 באזור הר הנגב, על קרקע לס, גיר וחרסית בגובה 700  מטר מל פני הים. הכרם נהנה מהפרשי טמפרטורות קיצוניים ויובש המאפיינים את האזור המדברי.

מאפיינים: יין אדום יבש. 13.8% אלכוהול. גוף בינוני-מלא וטאנינים מוצקים. הצבע סגול כהה עז וצלול. מתקבל ע"י סינון היין, ייצובו ושמירה קפדנית ממגע עם חמצן.

המלצת הגשה: היין מומלץ לשתייה בטמפרטורה של 16 מעלות. טעמי היין ואופיו  מתאימים לקדירות בשר וגבינות כחולות.

תאריך מילוי : אפריל 2017

 
 

מרלו  קדש ברנע  2016

הרכב: מכיל 100% ענבי מרלו מכרם ניצנה.

הכרמים: הענבים שנבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות מגיעים מחלקה בכרם ניצנה שבבעלות היקב באזור רמת נגב  הכרם גדל על קרקע לס חול וגיר בגובה 300מטר מעל פני הים.הכרם נהנה מהפרשי טמפרטורות קיצוניים ויובש המאפיינים את האזור המדברי.

מאפיינים: יין אדום יבש. 13.5% אלכוהול. ליין גוף בינוני-מלא חמיצות מעודנת וטאנינים רכים. הצבע אדום עמוק, עז וצלול. מתקבל ע"י סינון היין, ייצובו ושמירה קפדנית ממגע עם חמצן.

המלצת הגשה: היין מומלץ לשתייה בטמפרטורה של 16 היין ילווה בצורה נפלאה גבינות קשות ובשרים דלי שומן כגון סינטה ועופות ומתאים לשילוב עם מנות קלות יותר כגון פסטה וסלמון.

תאריך מילוי :אפריל 2017 


 

 

 

נגב  קדש ברנע 2016

הרכב: מכיל 50% קברנה סוביניון  30% שיראז  20% קברנה פרנק.

הכרמים: הענבים נבצרו בבציר ידני בכרם ניצנה  ובכרם חלוצה  ברמת הנגב. הגפנים גדלות על קרקע לס חול וגיר בגובה 300 מטר ונהנות מהפרשי טמפרטורות קיצוניים ויובש המאפיינים את האזור המדברי.

מאפיינים: יין אדום יבש. 13% אלכוהול. גוף בינוני .בעל חמיצות רעננה .הצבע ארגמן, עמוק, חי ובוהק המתקבל ע"י סינון היין ייצובו ושמירה קפדנית ממגע עם חמצן.

המלצת הגשה: היין מומלץ לשתייה בטמפרטורה של 16 מעלות. היין ילווה בצורה נפלאה מנות בשר וגבינות עתירי שומן. כמו כן ישתלב עם פסטות ודגי ים.

תאריך מילוי: אפריל 2017

 
 

רוזה  קדש ברנע 2016

הרכב: מכיל 100% קברנה פרנק מכרם ניצנה.

הכרמים: הענבים נבצרו  בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות ב בכרם ניצנה, בסמוך למושב קדש ברנע. הכרם גדל על קרקע לס חול וגיר בגובה 300 מטר ונהנה מהפרשי טמפרטורות קיצוניים ויובש המאפיינים את האזור המדברי.

תהליך ההכנה: היין מיוצר בשיטת "בלאן דה נואר". הענבים עוברים מעיכה ומיד לאחר מכן הפרדה מהקליפות, לשימור הצבע הבהיר של הנוזל הראשוני. לאחר מכן התירוש עובר תסיסה קרה במכלי נירוסטה לשימור מיטבי של ניחוחות וטעמי הפרי. בתום התסיסה היין עובר שפייה ראשונית ולאחר מכם אחסון במכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה על מנת למנוע את התסיסה המלולאקטית, לאחר יצובו היין עובר סינון ,ביקבוק ופיקוק .

מאפיינים: יין רוזה יבש. 13% אלכוהול. יין רענן צעיר ופרחוני. בעל מתיקות מעודנת.  הצבע ורוד כתמתם-בהיר , שקוף. מתקבל בעקבות המגע הקצר עם קליפות הענב.יין  מורגשים טעמי אשכולית, פירות יער ואפרסק

המלצת הגשה: היין מומלץ להגשה כשהוא מצונן היטב ל6--8 מעלות. היין ילווה נפלא גבינות כחולות. כמו כן ניתן לשלבו עם מאכלים מתובלים היטב.

תאריך מילוי : נובמבר 2016 

 
 

 

גוורצטרמינר קדש ברנע 2015

יין לבן  חצי יבש מסדרת קדש ברנע.

הרכב: 100% ענבי גוורצטמינר   אשר נבצרו בבציר ידני  בכרם רמון בשיא גובה הר הנגב.

מאפיינים: 12.5% אלכוהול.צבע זהוב-צהבהב . יין בעל גוף קל המלווה בארומה של פריחת הדרים ופרי טרופי בשל. סיומת מאוזנת מתקתקה ומתמשכת.

המלצת הגשה: היין מומלץ לשתייה בטמפ´  14 מעלות . הייןמומלץלהגשהכשהואמצונןהיטבל 6--8 מעלות.

היין ילווה נפלא גבינות כחולות. כמו כן ניתן לשלבו עם מאכלים מתובלים היטב.

 תאריך מילוי: ינואר 2016