היינות





 
 
 
 

סדרת נווה מדבר:
 
סדרה המנציחה את החדשנות והמקוריות של יינן היקב. בלנדים נפלאים של מבחר זני ענבים אשר נבצרו מחלקות שונות ברמת הנגב ובהר הנגב 
 
 
 
 
נווה מדבר אדום  2016

הרכב:  מכיל 50% קברנה סוביניון, 35% פטי ורדו ו 15% מרלו

הכרמים : הענבים שנבצרו בבציר ידני בשעות הבוקר המוקדמות נבצרים בשלוש חלקות שונות:. ענבי מרלו בכרם ניצנה וענבי פטי ורדו מכרם חלוצה בבעלות היקב בצידו המערבי של מושב קדש ברנע. הכרמים גדלים על קרקע לס חול וגיר בגובה 300 מטר. ענבי קברנה סוביניון  נבצרו בכרם עבדת, הנטוע על קרקע לס, גיר וחרסית, בגובה 700 מטר. הגפנים נהנות מהפרשי טמפרטורות קיצוניים ויובש המאפיינים את האזור המדברי.

תהליך ההכנה: לאחר הבציר מובלים הענבים ליקב ומעיכה והפרדת שדרות . בהמשך מתבצעת התסיסה במכלי נירוסטה בטמפרטורה קרה על מנת לשמר את ניחוחות וטעמי הפרי. עם תום התסיסה היין עובר השרייה קרה עם קליפות הענבים למשך כשבועיים על מנת למצות את מירב הארומה והטעמים מהקליפה. לאחר מכן היין עובר שפייה ראשונית ויישון של  14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי, בהמשך, היין עובר סינון גס על מנת לשמר את מירב הארומה והטעמים. לסיום, ביקבוק  ופיקוק היין ושמירתו ביקב לתקופה של כשישה חודשים לפני צאתו לשיווק.

מאפיינים:  יין אדום יבש. כוהל 14%. יין בעל גוף מלא ועשיר, טאנינים מוצקים וחמיצות מעודנת  בעלת נוכחות הצבע סגול עמוק ועז, נוטה לשחור המתקבל ע"י סינון גס, ייצוב ושמירה קפדנית ממגע עם חמצן.

המלצת הגשה: היין מומלץ לשתייה בטמפרטורה של 16 מעלות. היין ילווה באופן קלאסי מנות בשר עתיר שומן כגון אנטריקוט, צלעות כבש וקדירת טלה. 

תאריך מילוי : ינואר 2018

 

 
 
  
 
 
 
Blacknet.co.il - בניית אתרים