טעימת יינות במוזיאון הארץ אוקטובר 2007

טעימות ביריד היין במוזיאון א"י

מאת: הילה איל

עיתויו של יריד היינות שהתקיים במוזיאון ארץ ישראל בתל-אביב – לאחר תקופת הבציר והחגים, וערב חגיגות הבוז´ולה - היווה הזדמנות מתאימה להנות ממגוון יינות, מרביתם מתאימים לשתיה מיידית ובעונה זו של השנה (לבנים ואדומים) וחלקם ניתנים לישון לתקופות ממושכות יותר.

 

 

 

צילומים: ישראל פרקר

 

עיתויו של יריד היינות שהתקיים במוזיאון ארץ ישראל בתל-אביב – לאחר תקופת הבציר והחגים, וערב חגיגות הבוז´ולה - היווה הזדמנות מתאימה להנות ממגוון יינות, מרביתם מתאימים לשתיה מיידית ובעונה זו של השנה (לבנים ואדומים) וחלקם ניתנים לישון לתקופות ממושכות יותר.

 

בין היינות שהציגו היקבים (יקבים מסחריים גדולים וגם יקבי בוטיק) שהשתתפו ביריד ניתן היה למצוא מספר לא מועט של יינות "מפתיעים" (מזנים פחות נפוצים או בסגנון עשיה יחודי) וכן להנות מיינות של יקבים אשר יינותיהם פחות נפוצים בחנויות היין באזור המרכז (כדוגמת יקבי שדה בוקר, קדש ברנע ורוזנבאום) ולא מזדמן לעיתים קרובות להחשף להם.

 

בהמלצת הייננים (בעיקרם בעלי "תעוזה" ויצר התחדשות בעשיה) ובעיקר של קהל המבקרים, טעמתי ממבחר יינות חלקם "תגליות חדשות" וחלקם "מפתיעים":

 

יקב רקנאטי

סדרת רזרב – פטיט סירה-זינפנדל 2005: 80% פטיט סירה (כרם בעמק יזרעאל) ו-20% זינפנדל (כרם במנרה). לאחר 8 חודשי ישון בחביות עץ אלון אמריקאי חדשות. היקב מייצר יין מסוג זה החל משנת 2003.

היין בעל גוף מלא ומגלה טעמי וארומות של פירות יער שחורים, שזיפים וציפורן ותיבול ארומטי, ומעט מגע של וניל וחמאה. מורגש שכדאי להמתין עם היין לפחות מספר חודשים ושעוד יוסיף להתפתח ולהשתבח בשנים הבאות.

 

יקב תבור

סדרת אדמה – מרלו גיר 2005: 90% מרלו ו-10% קברנה סוביניון. לאחר שנה ישון בחביות עץ אלון אמריקאי וצרפתי.ריחות פרי יער אדום ובליווי עשבי תיבול. בהמשך מורגשים טעמי קפה ושוקולד ומתיקות קלה בסיומת. יין מאוזן ומהנה לשתיה כבר עתה.

 

יקב אלכסנדר

סנדרו 2005 (סדרת הבסיס): בלנד של 70% קברנה סוביניון, 27% מרלו ו-3% סוביניון בלאן (להעלות את החומציות). יושן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. יין עם מגע רך וקטיפתי המתאים ומהנה לשתיה כבר או לישון נוסף עד שיגיע לשיאו.

 

גסטו 2004 (הסדרה הגבוהה): 76% מרלו, 12% גרנאש, 12% סירה. יושן שנה בחביות עץ אלון. היין זכה במדלית כסף בתחרות בספרד. ולאחרונה גם זכה במדליה בתחרות ה-Winexpo 2007 בבורדו. בלנד שאינו שכיח בעל גוף בינוני. יין מהנה לשתיה ובעל ריחות ריחות פירות שחורים ובשלים וסיומת נעימה.

 

אלכסנדר הגדול 2004 (חבית, טרום ביקבוק): יין הדגל של היקב. בעיקר ענבי קברנה סוביניון מכרם בן-זמרה שבגליל העליון ובתוספת 5% מרלו. היין שהה 36 חודשים בחביות עץ אלון. זכה במדליה בתחרות ה-Winexpo 2007 בבורדו.

לתחושתי היין כבר עתה מתאים לשתיה. יין בעל גוף מלא ועשיר בטעמים. מעט ריבתי – אך לא מדי ובעל ריחות פרי אדומים בשלים.

 

        

  

יקב רוזנבאום (קיבוץ מלכיה)

 

רוזנבאום 2002: בלנד של 1/3 מרלו ו-2/3 קברנה סוביניון. הענבים מכרמים בעמק קדש שבגליל העליון. יושן שנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתי. יקב שיינותיו אינם שכיחים באזור המרכז. יין הנמצא בשיאו ונועד לשתיה בתקופה הקרובה.

 

יקב שדה בוקר

מרלו 2004: מיין זה יוצרו אך 1200 בקבוקים. היין לא מסונן ויושן שנתיים בחביות מקליפורניה. יין מרלו "מדברי", יותר סמיך ממרלו רגיל, יחודי בעל גוף בינוני-מלא וטעמי שזיף ופרי אדום בשל ומתקתק.

 

יין קינוח – אדום יבש - זינפנדל 2005: מיין זה בוקבקה עד כה חבית אחת בלבד, מתוך ארבע (מחלקת כרם בגודל דונם אחד). הענבים נבצרו עם רמת בריקס 30 ועם חיזוק קל. היין שהה שנה וחצי בחביות.

זן הזינפנדל, שמעטים מייצרים ממנו יינות בארץ, מתאים לגידול באזור שדה בוקר, שם הוא חשוף פחות למחלות ולרקבון. ארומות בשלות של של פרי משולבות בפולים של קפה וקקאו. הטאנים נעימים בחיך. יין מיוחד שטרם הגיע לשיאו.

 

יקב זמורה

ויוניה 2006: זו השנה הראשונה שהיקב מייצר יין מזן ענבים זה. היין שהה 8 חודשים במיכלי נירוסטה. היין פירותי מאוד ובמיוחד בולטים בו ארומות וטעמי פרי – גויאבה משמש ובתוספת מאזנת של מרירות עדינה של אשכולית.

 

קברנה סוביניון 2004: זהו "יין הדגל" של היקב. הענבים מכרמים באזור הצפון. היין יושן 21 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי – חדשות. יין מאוזן, אשר יש עוד לצפות לשיאו, עם טעמי פרי יער אדומים, טאנינים רכים וסיומת בינונית-ארוכה. יין שממחיש איך יקב שהחל כיקב בוטיק מצליח לבסס בשקט ובטחה רמת איכות המייצרת ציפיות לעתיד מבטיח.

 

          

 

יקב בנימינה

שרדונה – ספשייל רזרב 2005: היין שהה 7 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. יין שרדונה שופע פירותיות אופינית לזן (כיף לשתיה). ביין לא מורגשים טעמי עץ וחמאה. תגובות הקהל מסביב שרק ביקש למלא את הכוס בפעם השניה מעידות בעד עצמן.

שיראז 2005: הענבים מכרם עלמה בצפון. היין יושן 14 חודשים בחביות עץ אלון. טעמי פרי מרוכז ומהודק בלטו בטעימה. ארומות בולטות של פירות יער, מעט עץ קלוי, פלפל ושוקולד. סיומת ארוכה וקטיפתית.

 

יקב הרי גליל

ויוניה 2006: זו השנה הראשונה שהיקב מיצר יין מזן זה. היין התיישן 6 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. התקבל יין בעל גוף בינוני עד מלא. צבע לימוני וארומות פרי טרופי, משמש בשל ומלון. הסיומת מגלה חמיצות עדינה ותחושת קטיפתיות. לשתיה מהנה עכשיו או לשנה-שנתיים הבאות.

 

שיראז-קברנה סוביניון 2004: 64% שיראז ו-36% קברנה סוביניון. היין יושן 10 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאי. ארומות וטעמי דובדבן, ריבת אוכמניות ולצידן עץ אלון קלוי, וניל ותבלינים ארומטיים. יין מאוזן בהרכבו, בעל גוף בינוני-מלא, מאוזן ובעל סיומת פרי נעימה. מהנה לשתיה כבר עתה.

 

יראון 2004: 72% קברנה סוביניון, 25% מרלו ו-3% סירה (המוכנס לבלנד זה זו השנה הראשונה). היין יושן בחביות עץ אלון 16 חודשים. יין אלגנטי ומאוזן היטב, בעל גוף מלא וסיומת ארוכה. ניחוחות של פטל שחור וטעמי דובדבן ואוכמניות בליווי ארומה מתובלת. היין נגיש לשתיה כבר עתה, אך נועד לישון. זהו "יין חי ונושם" ועם הזמן יגלה ארומות וטעמים שונים ומפותחים יותר.

 

יקב גוש עציון

קברנה פרנק 2005: הענבים מכרמים בגוש עציון בגובה 900 מטר ובתנאי אקלים אופטימליים. היין שהה 14 חודשים בחביות עץ אלון חדשות ונועד לישון ל-6-8 השנים הבאות. היין מתאפיין בארומות וטעמי תות שדה, פטל ורמזים לוניל.

 

שרדונה אורגני – קינוח – 2005: הענבים מכרם בת-עין שבגוש עציון. היין שהה 5 חודשים בחביות עץ אלון. ארומות חזקות של גויבה. טעמי גויבה ופירות טרופיים במתיקות עדינה ונעימה בסיומת. יין קינוח לא שגרתי ומזמין לגימה שניה.

 

יקב קדש ברנע

סדרת אלון – קברנה סוביניון 2005: זו סדרת הישון הארוכה יותר של היקב – 16-18 חודשים (הסדרה השניה – גלעד בעלת תקופות ישון קצרה יותר – 10 חודשים).

היין יושן בחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. יין בעל ניחוחות עשירים ויחודיים לענבי מדבר. ארומות פרי בשל שחור ומתקתק, בליווי חמאה וריחות קלויים עם תבלינים ארומטיים. מתאים למנות עוף, בשר ותבשילי קדרה.

 

     

 

יקבי כרמל

הסדרה האזורית - קברנה סוביניון-שיראז 2005: הענבים מכרמים בגליל העליון. יושן משך 12 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין בצבע ארגמני עמוק. בעל ארומות של פטל שחור, תבלינים ושוקולד מריר. הגוף מלא והסיומת ארוכה ומאוזנת. מתאים לשתיה כבר עתה אך טרם הגיע לשיאו.

 

יקב רמת חברון

ג´רוזלם הייטס 2002: היין שהה 18 חודשים בחביות עץ אלון. טעמים וניחוחות עשירים ומורכבים של דובדבן, שוקולד ופלפל שחור עם סיומת קלה של תבלינים ארומטיים.

 

יקב תשבי

סדרת אסטייט – שיראז 2005: היין שהה 12 חודשים בחביות עץ אלון. יין בעל גוף בינוני בעל ארומות פרי יער שחור ותיבול ארומטי קל. סיומת בינונית ורכה. זהו יין חדש יחסית בשוק והמצטרף החדש לסדרת אסטייט המובחרת וכבר הצליח לקצור מדליות (זהב וכסף) בשתי תחרויות יין בחו"ל.

 

אוקטובר 2007

 

עוד תמונות מהיריד - בגלריית התמונות

 

 

Blacknet.co.il - בניית אתרים